Politie beëindigt gijzeling Deen in Marbella (VIDEO)

In het Spaanse Marbella is afgelopen week een man die tien dagen door criminelen werd gegijzeld door de politie bevrijd. Hij bleek ernstig te zijn mishandeld.

Interne bloedingen

Het slachtoffer was een Deen (30). Zijn sleutelbeen was ontzet, hij had botbreuken en kneuzingen en interne bloedingen. Hij werd vastgehouden in een woning in de stad Marbella, nadat hij in Málaga was ontvoerd.

Eén van de mannen die hem vast zou hebben gehouden is opgepakt: een Spanjaard van 23 jaar. Hij was aanwezig in de woning. Daar zijn ook een revolver, 3.835 euro cash, een weegschaal, een verpakkingsmachine en een onbekende hoeveelheid drugs gevonden.

De ontvoerders hadden foto’s van de man naar zijn familie in Denemarken gestuurd. Ook waren de ouders van de Deen door onbekenden gebeld. Zij vroegen om overschrijven van een losgeld van 165.000 euro en stelden daarbij een deadline van zes uur. Bij niet betalen zou de man worden gedood.

Matras

De Spaanse Nationale Politie slaagde erin binnen die zes uur de woning waar de man vastzat te lokaliseren en een inval te doen. Het slachtoffer werd geboeid en gewond, liggend op een matras aangetroffen in een kamer op de eerste verdieping van het pand.

De 30-jarige Deen is naar het ziekenhuis gebracht en daar later gearresteerd omdat er tegen hem een Europees arrestatiebevel liep op verzoek van de Deense justitie voor drugshandel.