Politie Berlijn zoekt Nederlander

De politie van Berlijn is op zoek naar een 45-jarige Nederlander van Iraanse en Iraakse afkomst. Omid Ramadani wordt ervan verdacht op 30 oktober in Berlijn-Schöneberg een 37-jarige vrouw zwaar te hebben mishandeld. Sindsdien is hij spoorloos. De politie verdenkt hem van poging tot moord in die zaak. 

Dit weekend heeft de politie foto’s van de man vrijgegeven omdat de man uiterst gevaarlijk zou zijn. De politie vreest dat de man via internet opnieuw contact zal zoeken met vrouwen van Iraanse afkomst. Een Berlijnse krant schrijft dat de man in Nederland een straf heeft uitgezeten voor een vergelijkbaar geweldsmisdrijf. 

Op 30 oktober verschafte de man zich toegang tot de woning van de Iraanse vrouw. Hij bond haar 10-jarige dochter vast terwijl hij de Iraanse zware verwondingen toebracht. Een passant hoorde het slachtoffer schreeuwen en waarschuwde de politie. Agenten die als eerste ter plaatse waren meldden geschokt te zijn door de verwondingen. De verdachte was toen al gevlogen. De vrouw wordt nog steeds behandeld op een intensive care-afdeling en staat nog onder politiebewaking.

De verdachte Omid Ramadani heeft een Nederlands en een Iraans paspoort. Hij gebruikt ook andere namen zoals Abdullah Ramezani, Abdullah Ramedani of Abdullah Ramadani.