Politie bevestigt: Albanees is vermoord

De politie heeft woensdagmiddag bevestigd dat het stoffelijk overschot dat vrijdag is aangetroffen in het Amsterdam-Rijnkanaal van de 43-jarige Festim Lato is. Hij is het slachtoffer van een misdrijf geworden.

Meerdere dagen

Hoe de man om het leven is gebracht wil de politie in verband met het onderzoek niet zeggen. Gezien de staat waarin het lichaam zich bevond, is het aannemelijk dat het mogelijk meerdere dagen in het water heeft gelegen.

Vrijdagmiddag troffen agenten – na een melding van een passant – de stoffelijke resten van een man aan in het Amsterdam-Rijnkanaal ter hoogte van de Kanaaldijk Oost in Nigtevecht. Omdat het water van het kanaal stroomt in de richting van Amsterdam is het niet duidelijk waar de stoffelijke resten in het water zijn gelegd. Het Amsterdam-Rijnkanaal loopt van Tiel naar Amsterdam.

Mogelijk motief

Festim Lato is voor het laatst rond het weekend van 13 juli in levende lijve gezien. De recherhe is onder andere op zoek naar informatie die meer duidelijkheid geeft over het tijdstip van zijn overlijden.

Maar de recherche is ook op zoek naar nadere informatie over het leven van Festim Lato. De recherche wil op dit moment niet inhoudelijk ingaan over het mogelijke motief voor de moord.