Politie: ‘boenende vrouw probeerde sporen schietincident te verwijderen’

In een woning in de Westerscheldestraat in Middelburg is volgens de politie maandagmiddag een man door een schietincident gewond geraakt. De schutter is voortvluchtig. Een vrouw die aan het schoonmaken was is aangehouden.

Boenen

De politie kreeg rond 16.10 een melding over het schietincident. In het portiek bij de woning troffen agenten een vrouw aan die aan het boenen was. De agenten vermoedden dat ze sporen aan het verwijderen was. De vrouw (20) uit Den Haag werd aangehouden. Ze is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. In de woning werden een vuurwapen en drugs in beslag genomen.

Ziekenhuis

Rond 16.15 meldden zich twee mannen in het ziekenhuis in Vlissingen. Ze vertrokken weer in een auto toen ze kennelijk niet de hulp kregen die ze wilden hebben. Die auto werd even later in Vlissingen aangetroffen en in beslag genomen door de politie. Het politieonderzoek leidde daarna naar de Radenhove in Middelburg. Daar werd in een auto een gewonde man (20) uit Middelburg aangetroffen. Het slachtoffer werd met een ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht om aan zijn verwondingen te worden behandeld.

De politie onderzoekt de toedracht van het schietincident, en is op zoek naar de bewoner van de woning aan de Westerscheldestraat. Mogelijk was hij de schutter.