Politie Brazilië ramt vliegtuig met coke (VIDEO)

De Braziliaanse politie heeft voorkomen dat een vliegtuigje met 265 kilo cocaïne opsteeg door het vliegtuig met een auto te rammen en er op te schieten. Er zijn vijf verdachten aangehouden. Een inzittende van de politieauto maakte beelden van de actie, video na de klik.

Het vliegtuigje wilde van een illegale start- en landingsbaan bij een stad zo’n 500 kilometer ten zuiden van Brasilia opstijgen toen het werd geramd. De auto raakte de staart van het vliegtuig, waardoor het niet meer op kon stijgen. 

De politie wist het vliegtuig te onderscheppen door een tip van de autoriteiten uit Paraguay. Bij de lokatie die was doorgegeven stonden drie mannen die het vliegtuig aan het opwachten waren. Toen die de politieagenten zagen, sloegen ze op de vlucht, maar werden uiteindelijk toch ingerekend door de politie.

De criminelen in het vliegtuig hadden niets door en landden gewoon op de landingsbaan. De inzittenden begonnen de drugs direct uit te laden. Toen de politie verscheen probeerden ze weer op te stijgen. In een poging het vliegtuig te stoppen, schoten de agenten eerst op de banden van het vliegtuig, maar toen dat niet werkte besloot een van hen het vliegtuig te rammen.

Het is het derde vliegtuig met drugs dat dit jaar in de regio wordt onderschept. In de buurt wordt veel in drugs gehandeld omdat er veel illegale start- en landingsbanen zijn.