Politie brengt babymelk-rovers slag toe

De politie heeft dinsdag in Den Haag een inval gedaan in een woning en vier personen aangehouden die verdacht worden van de diefstal of heling van babymelkpoeder. Door heel Nederland is babymelkpoeder een begeerd product voor dieven en inbrekers.

Drieduizend pakken

Dat komt omdat de prijs van dat zuivelproduct in landen als China torenhoog is na schandalen over fraudes en vergiftigingen van zuivelproducten. Nederlandse zuivel staat in China in hoog aanzien.

Drie van de verdachten, een 42-jarige vrouw en twee mannen van 47 en 35 jaar, zijn afkomstig uit Den Haag. De vierde verdachte is een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats met de Roemeense nationaliteit. Bij de doorzoeking van de woning in Den Haag en een bedrijfspand in Rotterdam zijn in totaal meer dan drieduizend pakken babymelkpoeder en ongeveer 16.000 euro in contanten aangetroffen.

Zuidoost-Europa

De Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid onderzoekt in het kader van de bestrijding van mobiel banditisme al langer de diefstal van vooral babymelkpoeder in supermarkten en drogisterijen door heel Nederland. Tijdens het onderzoek kwam de woning in Den Haag in beeld. Het vermoeden bestond dat de dieven, meestal personen afkomstig uit Zuidoost-Europa, hun gestolen waar op dit adres afleverden. De woning zou dus als een soort logistiek centrum voor gestolen babymelkpoeder dienen.

De auto van de mannen is in beslag genomen en bij hen zijn ook nog andere goederen uit drogisterijen aangetroffen, zoals scheerapparaten, tandenborstels en usb-sticks. Daarnaast ook nog kleding als jassen en ondergoed.