Politie controleert bezoekers Satudarah-feest

De politie heeft vrijdagavond in Tilburg een grote controleactie gehouden naar aanleiding van een evenement MC Satudarah en zeven arrestaties verricht. Op dat feest werden onder meer nieuwe leden en gasten van andere clubs verwelkomd.

Belastingdienst

De actie was met name gericht op bezoekers van het Satuadarah-feest in een pand aan de Zevenheuvelenweg. Ook de Belastingdienst en de Douane deden mee aan de intensieve verkeerscontroles op onder meer de Kraaivenstraat en de Leboerstraat gehouden. De Belastingdienst legde onder meer op 13 auto’s beslag en incasseerde 16.255 euro aan openstaande schulden.

Pepperspray

Een 28-jarige Tilburger keerde zijn auto om een verkeerscontrole op de Ledeboerstraat te ontwijken. Hij werd achtervolgd door een onherkenbaar politievoertuig en uiteindelijk op de Vloeiveldweg staande gehouden. In de auto werd een bijl en een slagwapen aangetroffen. Ook lagen er hesjes van Satudarah in de kofferbak. Er zaten drie Tilburgse mannen ( 28,29 en 29 jaar) in de auto. De bestuurder vertelde dat hij gekeerd was omdat hij geen zin had in een controle. Zij werden aangehouden ter zake de Wet Wapens en Munitie en het niet bij zich hebben van een ID-bewijs. Een van de inzittenden verzette te zich zodanig dat bij zijn aanhouding pepperspray werd ingezet.

Vonnissen en drugs

Een 22-jarige man uit Leerdam werd aangehouden omdat hij nog 46 dagen gevangenisstraf moet uitzitten. Een 27-jarige man uit Sittard werd eveneens gearresteerd omdat hij nog 8 dagen tegoed heeft. Een 36-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats werd opgepakt omdat hij nog 29 dagen moet zitten.  Een 26-jarige man uit Tourcoing rekende zijn openstaande boete van 100 euro af. Een 33-jarige Waalwijker werd aangehouden nadat er XTC pillen bij hem waren aangetroffen.