Politie controleert clubavond No Surrender

In Zeeuws-Vlaanderen heeft de politie dinsdagmiddag en –avond een grote controle gehouden in het dorpje Clinge. Agenten controleerden alle auto’s en motoren die over de plaatselijke ’s Gravenstraat reden omdat er in het grensdorp een clubavond van No Surrender was in een café. Er werden voornamelijk boetes geïnd.

Informatie

De burgemeester van Hulst, het Openbaar Ministerie en de politie hadden gezamelijk besloten tot de actie. Uiteindelijk kwamen er ruim honderd mensen naar de clubavond. De clubavond werd volgens de politie bezocht door leden uit heel Nederland, en uit België en Frankrijk. Er waren ook Belgische agenten bij de controle aanwezig.

Volgens de politie is er ‘veel informatie verzameld en vastgelegd’. Ook werden er twee openstaande boetes (1x 126 euro en 1x 202 euro) geïnd en twee bekeuringen uitgeschreven voor het niet tonen van een identiteitsbewijs en een verlopen rijbewijs. Er werd iemand aangehouden met vijftien gram wiet. Hij kreeg een boete van 75 euro.

Bestuurlijke controle

De Belastingdienst legde bij vier belastingschuldigen beslag op hun voertuig, zij mochten met dit voertuig doorrijden. Van vijf andere belastingschuldigen werd beslag gelegd op hun voertuig, deze werden afgevoerd. In totaal werd aan de belastingdienst ruim 8.500 euro betaald. De grootste contante betaling was een bedrag van 3.500 euro.

Een bestuurlijke controle van het betrokken café door gemeenteambtenaren heeft ‘geen bijzonderheden opgeleverd’.