Politie denkt 6 verdwenen meisjes te vinden

De Amerikaanse autoriteiten doen opgravingen op een boerenerf in het zuid-oosten van Michigan. Ze zijn op zoek naar het stoffelijk overschot van Kimberley King, een destijds 12-jarig meisje dat in 1979 verdween. De politie verwacht nog de lichamen van tenminste 5 andere verdwenen meisjes op het terrein te vinden. 

Er is ook een verdachte in beeld bij de rechercheurs: de 68-jarige Arthur Ream (foto).

Vriendinnetje

De man zit al levenslang achter de tralies voor de verkrachting en moord op Cindy Zarzycki. Het 13-jarige meisje verdween in 1986 op weg naar haar grootouders. Ruim 20 jaar later werd Ream aangehouden, vooral door de inspanningen van een vasthoudende rechercheur. Tijdens zijn aanhouding zat Ream al een straf uit van 15 jaar, omdat hij een jong meisje had lastig gevallen en aangevallen. Slachtoffertje Cindy Zarzycki was het vriendinnetje van de zoon van Arthur Ream. Hij had het meisje in zijn auto gekregen onder voorwendsel dat hij een surprise party voor zijn zoon had georganiseerd.

In 2008, na zijn veroordeling, leidde Ream de autoriteiten naar het boerenland in Macomb Township even buiten Detroit. Bij opgravingen werden toen de stoffelijke resten van Zarzycki gevonden.

Cold case

Het onderzoek naar de verdwijning van Kimberley King in 1979 – dus nog voor de moord op Cindy Zarzycki – is enige tijd geleden als cold case weer opgepakt. Dat leidde onder andere tot een verhoor van Arthur Ream. De verklaringen van Ream, maar ook van anderen, hebben de politie er toe gebracht om opnieuw opgravingen te doen op het boerenerf. De politie denkt 4 tot 6 lichamen van verdwenen meisjes aan te treffen. Welke meisjes dat zijn wilden de autoriteiten niet zeggen. Het gaat om vermissingen uit de late jaren 70 en 80.