Politie doet invallen in onderzoek naar wapenhandel (UPDATE2)

Op 14 plaatsen in Nederland heeft de politie dinsdagmorgen invallen gedaan in het kader van een groot onderzoek naar wapenhandel. Er zijn onder invallen geweest meer in Capelle aan den IJssel, Zeist en Den Haag. Acht mensen zijn gearresteerd op verdenking van wapenhandel.

Het onderzoek, dat maandenlang heeft gelopen, is gedaan door de politie-eenheid Rotterdam onder leiding van het Openbaar Ministerie in Rotterdam. Er zijn volgens de krant zeker vijftien invallen gedaan, onder meer op een woonwagenkamp in Huis ter Heide. Het onderzoeksteam deed zoekingen in twaalf woningen in Den Haag, Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Gouda en Huis ter Heide en twee bedrijfspanden in Capelle aan den IJssel.

De verdachten zijn tussen de 22 en 42 jaar en komen uit onder meer Capelle aan den IJssel en Rotterdam. Er zijn volgens het Openbaar Ministerie twee vuurwapens in beslag genomen die zijn gebruikt bij zware misdrijven. Ook zijn twee dozen met munitie meegenomen door de politie, net als 60.000 euro cash geld, drugs en 100 kilo zwaar vuurwerk. Eén verdachte had nog een gevangenisstraf van 20 maanden open staan voor wapenhandel.

Een deel van de wapens is afkomstig uit Slowakije en Kroatië.

De verdachten zouden vanaf 2015 vanuit Cappelle aan vele kopers vuurwapens hebben geleverd.