Politie doet invallen om Satudarah-verdenking

Omdat er signalen waren dat de verboden Satudarah MC een bijeenkomst zou houden in Raalte heeft die gemeente op de vroege woensdagochtend invallen laten doen in twee horecazaken in Raalte. Er is een 52-jarige Raaltenaar opgepakt die lid zou zijn van de motorclub, aldus De Stentor.

Verduistering

Een andere verdachte (26) is geen lid maar een familielid van de man. Er was geen sprake van een samenscholing van Satudarahleden.

Eén van de mannen wordt verdacht van verduistering en oplichting en de ander van heling, mishandeling en vernieling. De invallen waren in Café Gina’s aan de Deventerstraat en eetcafé The Flinstones aan de Brugstraat. De politie had signalen gekregen dat er bijeenkomsten met meerdere leden van de inmiddels verboden motorclub Satudarah plaats zouden vinden, aldus de burgemeester: ‘we willen niet dat er een clubhuis ontstaat’.

Verguning

De uitbater van de zaken zou zich met zijn vergunning niet houden aan de drank- en horecawetgeving en bouw- en brandveiligheid zou te wensen overlaten. Volgens de gemeente kon er ook geen goede financiële huishouding worden overlegd. De twee gelegenheden zijn tot nader orde gesloten.

De twee verdachten werden niet opgepakt bij de cafés maar in twee woningen in Raalte. Ook de woningen zijn doorzocht.