Politie doodt agressieve kannibaal

Een politie-agent in Miami, Florida, heeft zaterdag een agressieve man doodgeschoten die stukken vlees van het gezicht van een andere naakte man aan het opeten was. Het incident gebeurde op klaarlichte dag vlak naast de MacArthur Causeway, die het centrum van Miami met South Beach verbindt. De surveillerende politieman zag op een voetpad naast de snelweg een naakte man die zich vergreep aan zijn slachtoffer. Video na de break.

Na enkele vergeefse waarschuwingen besloot de agent een schot te lossen. Maar nadat de verdachte getroffen was bleef hij doorgaan. De agent schoot de naakte man daarna met verschillende schoten dood.

De agent is door het korps als een held omschreven. Dat de dader naakt en ongewapend was maakt geen verschil, aldus de korpsleiding.

‘Dit soort mensen kan heel gevaarlijk zijn. Sommigen zijn bedreven in vechtsporten, anderen bijzonder sterk. Deze agent kon niet anders.’ Aldus een woordvoerder tegen de Miami Herald.

Van slachtoffer noch dader heeft de politie de identiteit bekend gemaakt. Waarom de beide mannen naakt waren is onduidelijk. De politie zegt dat mogelijk ‘een cocaïne psychose’ de oorzaak van zowel het ontkleden als de agressie is.

Volgens getuigen was het gezicht van het slachtoffer zeer ernstig verwond en deels verwijderd. Hij is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. 

In South Beach was dit weekend het slot van de jaarlijkse Urban Beach Week, een groot hip-hop festival dat massaal wordt bezocht. 

Beveiligingscamera’s hebben het gebeuren deels vastgelegd.

{youtube}DJiROw3Bgxo{/youtube}