Politie dregt in gewelddadige moordzaak

De politie is donderdagochtend in Hoogeveen begonnen met het dreggen in het kanaal achter de woning waar Marcel Hoogerbrugge in december 2017 op bijzonder gewelddadige wijze is vermoord.

Geweld

Zijn lichaam is op woensdag 20 december 2017 in zijn huis aan de Dr. Anton Philipsstraat gevonden. Volgens het Dagblad van het Noorden zoekt de recherche met sonar, metaaldetectie en een dreg. Er wordt ook nog gezocht in de directe omgeving van de woning, naar een moordwapen en andere voorwerpen.

Hoe de voormalige militair Hoogerbrugge om het leven is gebracht heeft de politie niet naar buiten gebracht, alleen dat het met veel geweld gepaard is gegaan. Hoogstwaarschijnlijk heeft het slachtoffer de moordenaar zelf binnengelaten.

Fiets

De politie zoekt ook nog naar een een specifieke gehuurde fiets die ‘mogelijk een rol heeft gespeeld in deze zaak’. Hij is gehuurd bij een rijwielverhuurbedrijf bij station Hoogeveen en heeft nummer 104.

Marcel Hoogerbrugge diende in de jaren negentig in Bosnië. In 2004 verliet hij Defensie. Sindsdien leidde hij een teruggetrokken bestaan met nauwelijks sociale contacten. De politie probeert nog steeds zijn leven beter in kaart te brengen.

Het pand waar Hoogerbrugge op de bovenetage woonde, ligt op een industrieterrein.

Zie ook:

Hoogerbrugge door veel geweld verrast