Politie fout in “brandmoord”-zaak

De politie Rotterdam heeft niet adekwaat gereageerd op een 112-melding van een man die later bleek te zijn vermoord. Arjun Autar belde afgelopen 10 juni vroeg met 112 en vroeg om hulp van de politie. Daarna werd de verbinding verbroken. De politie ging niet direct naar de woning.

Intern onderzoek

Nadat er brand was gemeld in zijn wonin gaan de Putselaan in Rotterdam werd Autar levenloos aangetroffen. In de loop van de dag bleek dat hij is vermoord. Naar aanleiding van deze 112-melding is een intern onderzoek gestart. Op basis van het onderzoek zijn zowel het Openbaar Ministerie als de politie tot de conclusie gekomen dat hier sprake is van een werkfout. De politie betreurt de fout, aldus het Openbaar Ministerie.

 Geen bijzonderheden

Door de politie is na de melding wel onderzoek gedaan naar zowel het telefoonnummer als het adres , daaruit kwamen toen ‘geen bijzonderheden’, schrijft het OM. Ook waren er geen andere meldingen in de buurt. Maar de politie had toch naar het adres aan de Putselaan moeten gaan. De familie is inmiddels op de hoogte gebracht over de vrijlating van de verdachte(n) en de uitkomst van het onderzoek naar de 112-melding.

Heengezonden

Een 21-jarige jongen die eind juli is aangehouden wegens betrokkenheid bij de dood van muzikant Arjun Autar is dinsdag door de officier van justitie heengezonden. Een andere verdachte, een 18- jarige Rotterdammer, is enige weken geleden al door de raadkamer van derechtbank op vrije voeten gesteld. Beide mannen blijven wel verdachte voor dit misdrijf maar er zijn op dit moment onvoldoende aanwijzingen om de zaak succesvol naar de rechter te brengen. De hoofdofficier van justitie heeft inmiddels een beloning uitgeloofd van 10.000 euro.