Politie gaat dna-weigeraars opbellen

De meeste mannen die geen dna hebben afgestaan in het onderzoek naar de moord op de 11-jarige Nicky Verstappen zullen worden gebeld door de politie. Dat schrijft De Limburger. De ervaring leert dat zij dan vaak alsnog bereid zijn wangslijm af te staan.

Link

Sinds oktober vorig jaar zijn ongeveer 1500 mannen die een link hebben met het dossier of met het gebied Brunssumerheide (waar het jongetje op 11 augustus 1998 dood is gevonden) opgeroepen. Een derde daarvan heeft niet gereageerd op de oproep van de politie.

23.000 mannen

Het grote dna-onderzoek dat dit voorjaar is gehouden is gericht op 23.000 mannen uit de streek.  De politie gaat een analyse van de familielijnen in de data doen en zal ook een groot deel van de mannen opbellen die uit deze groep die niet reageerden vragen om alsnog dna af te staan. Vorige maand bleek dat duizenden mannen geen reactie hebben gegeven.

Ongeveer een kwart van de aangeleverde dna-monsters is inmiddels door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzocht. Over de uitkomst daarvan zeggen politie en Openbaar Ministerie voorlopig niets.

Zie ook:

Doel dna-afname Verstappen-zaak onbereikbaar