Politie geeft beelden van kunstroof vrij

De politie heeft beelden van de kunstroof van afgelopen week in Rotterdam vrijgegeven. De beelden zijn niet erg duidelijk en de daders komen niet herkenbaar in beeld, maar de politie hoopt dat de combinatie van de mannen en de ‘bijzondere tassen’ die zij bij zich hadden, tips opleveren. Video na de klik.

Uit de Kunsthal in Rotterdam werden maandag op dinsdag zeven schilderijen gestolen. Onder de doeken zitten werken van Picasso en Monet, die miljoenen waard zijn.

De politie heeft de afgelopen week de beelden ‘uiterst nauwkeurig‘ bestudeerd maar kwam niet verder dat de ‘één dader groter lijkt dan de andere’. De politie wil ook graag weten waar de tassen van de daders, die overigens ook niet duidelijk in beeld komen, vandaan komen.

Dagblad Metro meldde eerder dat de daders volgens bewakers van de Kunsthal met door te ‘flipperen‘ binnen zijn gekomen. Met deze methode wordt de schieter van de deur met een stuk buigzaam plastic, zoals een bankpasje, teruggeduwd. De methode kan alleen werken als de deur niet op het nachtslot zit. De directeur van de Kunsthal ontkende dat Metro met de bewakers heeft gesproken, maar ontkende niet dat de deur van het nachtslot was.

{youtube}w_88wOtytWU{/youtube}