Politie geeft foto schutter moord Huizen vrij

De politie heeft een foto getoond van de man die op 9 september 2015 rond 18.20 Ronald Bakker (59) in zijn Ford Ka heeft doodgeschoten in Huizen. Op de foto is volgens de politie de schutter te zien, die op een zwarte Kawasaki rijdt. Deze man is recentelijk aangehouden.

Gevolgd

Bakker is beschoten op de oprit zijn van woning op de Rendier, in een rustige woonwijk in Huizen. Hij stierf ter plekke. De politie weet zeker dat de motorrijder de schutter is maar wil meer weten over mededaders. Bakker is vanaf zijn winkel in Nieuwegein naar Huizen gevolgd door een witte Citroën. De politie zoekt getuigen zowel van de schietpartij als van de achtervolging.

Doelwit

Bakker werkte voor een spyshop in Nieuwegein waar criminelen tot de klandizie behoorden. Maar de recherche stelde in Opsporing Verzocht zeker te weten dat Ronald Bakker een ‘hardwerkende man was zonder criminele contacten’ was. Niettemin staat vast dat hij werkelijk doelwit van de liquidatie was en geen slachtoffer van een persoonsverwisseling. Over het mogelijke motief zwijgt de politie.

Er is gesuggereerd dat de moord een waarschuwing was aan personen bij de spyshop om niet met de politie te praten.

Moordwapen

De schutter is een 33-jarige man uit Nieuwegein. Na zijn arrestatie zijn bij zoekingen meerdere vuurwapens en munitie aangetroffen, maar het moordwapen en de motor die in Huizen zijn gezien zaten daar niet bij. Daarom wil de politie meer informatie hebben, kennelijk om het bewijs rond te maken.