Politie geeft signalement schutter Amsterdam

De schutter die afgelopen woensdag de directeur van een bouwbedrijf in de Amsterdamse Derkinderenstraat neerschoot heeft een blanke huidkleur, een normaal postuur, 1.70 lang en had blond haar. Dat meldt Opsporing Verzocht.

Identiteit

Hij droeg voornamelijk donkere kleding, waaronder een jack en een muts. De politie acht het ‘mogelijk’ dat het dezelfde schutter is die een kleine maand geleden Haydar Zengin (foto) heeft doodgeschoten, die bij het bedrijf boekhouder was. Slachtoffer van de schietpartij woensdag was de 49-jarige Z. E.. Het is opvallend dat de politie in Opsporing Verzocht geen enkele informatie over de identiteit van de directeur van het bedrijf heeft gegeven.

Persoonsverwisseling

De politie zegt de mogelijkheid te onderzoeken dat Haydar Zengin per ongeluk is neergeschoten en dat het slachtoffer van afgelopen woensdag het eigenlijke doelwit was. Haydar zat nog slechts drie weken op de bewuste plek in het kantoor. Een persoonsverwisseling is dus goed mogelijk.

Binnentreden

Volgens de politie liep de schutter die Zengin doodschoot de kantoorruimte en wachtte hij enige momenten met schieten. Bij de schietpartij van afgelopen woensdag begon de schutter waarschijnlijk direct bij binnentreden te vuren. De politie zegt dat er getuigen moeten zijn die de schutter woensdag hebben gezien, en vraagt die zich te melden.