Politie geeft signalement schutter Ranko Scekic (VIDEO)

De politie heeft dinsdagavond in Opsporing Verzocht beelden vrijgegeven van de daders van de liquidatie van Ranko Scekic (45), op woensdagavond 22 juni in Utrecht-Overvecht. Volgens de politie waren er zeker twee en mogelijk drie daders.

Lang

Scekic werd rond 21.50 doodgeschoten toen hij voor een woning te praten aan de Kretadreef in Utrecht stond te praten. Twee in het donker geklede jongemannen kwamen op een scooter aanrijden. Ze hadden een bivakmuts op. De bestuurder van de scooter was aan het roken. Hij was lang, rond de 2 meter, licht getint en tussen de 25 en 30 jaar oud. Hij had een mager postuur en zwart, kort opgeschoren haar, dat later verstopt zat onder een bivakmuts. Hij droeg die dag een donker trainingsjack en broek en donkere sportschoenen.

Seintje

De man achterop was de schutter. Hij rookte ook en was juist klein: 1.60 – 1.65 meter. Zijn leeftijd schat de politie rond de 20 jaar oud. Ook hij was licht getint van huidskleur. Hij had een iel postuur en mogelijk een matje in zijn nek. Hij droeg die avond donkere kleding en had een groot vuurwapen bij zich. Er zijn twee vuurwapens gebruikt. Een derde dader heeft mogelijk vanuit een portiek aan de Patmosdreef een seintje gegeven dat Scekic buiten stond.

Opvallend is dat de daders een kapje van ongeveer 1 centimeter zijn verloren dat zeer waarschijnlijk op een van de vuurwapens heeft gezeten. Door de druk van het schieten is het er van afgeschoten. Uiteraard is er al uitgebreid sporenonderzoek op verricht, de politie doet nu onderzoek naar de precieze herkomst.

Scooter

De politie gaat ervan uit dat verschillende getuigen de daders hebben zien rijden. Sommige getuigen staan op videobeelden.

De daders zijn met een donkergroene Piaggo Skipper via Humberdreef het Park de Watertoren doorgereden en via de Ruigenhoeksedijk in Groenekan en de Groenekanseweg naar Bilthoven. Bij bedrijventerrein Larenstein bij de Groenekanseweg in Bilthoven is de scooter achtergelaten.

De scooter is in 2015 op een markt in het Duitse Gelschenkirchen gekocht. De politie heeft ook informatie over de kopers – drie Nederlandse mannen – en probeert deze op te sporen om te onderzoeken aan wie zij de scooter hebben doorverkocht.

In de dagen voor zijn liquidatie is Ranko Scekic tussen zaterdag 18 en dinsdag 21 juni in Duitsland, Zweden en Denemarken geweest. De politie wil getuigen spreken die meer over die bezoeken kunnen vertellen. Ranko Scekic was ook opgeroepen om te getuigen bij de rechtbank.

Zie ook:

Scooter moord Scekic gedumpt in Bilthoven

Ranko Šćekić met twee wapens gedood

Vriend Scekic ook getuige in liquidatiezaak (UPDATE)