Politie graaft bij verdachte dubbele moord

De politie is bezig met een zoektocht rond de voormalige woning van Lau G. in Arcen. Er wordt onder meer in de tuin gegraven. G. wordt verdacht van een dubbele moord op twee mannen in Venray in 2006. Fouad Bendella (23) en Karim Fourkour (19) werden mogelijk betrapt toen ze bij de wietkwekerij van G. wilden inbreken.

G. heeft al twee keer eerder in voorlopige hechtenis gezeten voor de dubbele moord, maar werd ook weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Een medegevangene heeft verklaard dat G. tegen hem heeft verteld dat hij de Bendella en Fourkour heeft vermoord. De medegevangene zou alle details hebben gehoord.

Waar de politie nu precies naar op zoek is, is onduidelijk. Mogelijk gaat het om de lichamen van de twee slachtoffers, die nooit zijn gevonden. Wel zijn sporen van een grote plas bloed bij de kwekerij die Bendella en Fourkour wilden beroven gevonden. Eerder werden al gierkelders van varkensstallen leeggepompt, omdat de twee mogelijk aan de varkens waren gevoerd. Dat leverde niets op.

G. zit sinds begin april weer vast voor de dubbele moord. Hij zou op dezelfde dag president van het Limburgse chapter van de motorclub No Surrender worden. Nu wordt hij dat waarschijnlijk alsnog zodra hij vrijkomt.