Politie graaft naar lichaam vermiste prostituee (VIDEO)

De politie zal woensdag een grote zoekactie houden naar stoffelijke resten van de in 1998 vermiste Groningse prostituee Jolanda Meijer (35). Mogelijk ligt haar lichaam begraven bij een hoogspanningsmast bij Zuidbroek. Aldus het Dagblad van het Noorden.

Grondradar

Er is informatie bij de politie informatie binnengekomen na de uitzending van Opsporing Verzocht in oktober. Er kwamen meerdere tips binnen, waaronder een aantal anonieme. In de polder zijn morgen rechercheurs, specialisten van de mobiele eenheid, forensisch experts van de politie en het NFI, een team grondradar van de landelijke politiedivisie en een loonwerker met kraan aan het werk.

Eerdere zoekacties

In februari 2000 is naar het stoffelijk overschot gezocht in een natuurgebiedje aan de noordzijde van de A7 bij Engelbert en ook in 2006 bij hoogspanningsmasten bij Meeden. In Winschoten werd gezocht in een nieuwbouwwijk, en ook in het water van de diepenring in Groningen en in het Stadspark. Verder zijn in september 2012 twee boerderijen bij Winsum uitgekamd.

Beest van Harkstede

Meijer was aan heroïne verslaafd. De tippelaarster is voor het laatst gezien op 7 februari 1998 bij een politieactie in een drugspand aan de Bedumerstraat in Groningen. Bekenden hebben gezegd dat zij Meijer nadien nog hebben gezien of gesproken.

Ze was een moeder van twee kinderen.

In de jaren negentig en de eerste jaren van deze eeuw zijn in totaal zeven Groninger prostituees omgebracht. Seriemoordenaar Willem van E. – het Beest van Harkstede – bekende in 2001 de moord op drie van hen: Michelle Fatol, Annelies Reinders en Sasja Schenker. Hij is later ook in Shirley Hereijgers en de verdwijning van Jolanda Meijer.

De laatste uitzending van Opsporing Verzocht: