Politie pakt grote partij neppe merkkleding

De politie heeft in een onderzoek naar handel in neppe merkkleding het afgelopen weekend in Utrecht zes mannen aangehouden. Dat gebeurde zondag (onder meer) op een bedrijventerrein in Utrecht.

Pakbonnen

De verdachten zijn vier inwoners uit Utrecht van 21, 33, 50 en 53 jaar oud en twee Rotterdammers van 40 en 23 jaar. De politie schat de waarde van de op verschillende plaatsen in beslag genomen kleding op 200.000 euro.

Afgelopen zaterdag controleerden agenten van de landelijke eenheid een bestelbus op de Stadsbaan in Leidsche Rijn. Bij controle van de voorschriften van de Wet Vervoer Goederen bleek dat de bus een grote partij kleding vervoerde. De chauffeur van de bus was een 40-jarige Rotterdammer. Hij kon geen pakbonnen, vervoersbewijzen of andere documenten overleggen.

De bestuurder en zijn bijrijder, een 23-jarige man uit Rotterdam werden aangehouden en de bus en kleding in beslag genomen. Door een deskundige IE Fraude van de politie-eenheid Den Haag werd vastgesteld dat het nep merkkleding betrof.

Thuisadres

Het onderzoek leidde vervolgens naar een opslagloods op een bedrijventerrein in Utrecht. Daar werd  een 33-jarige man aangehouden voor betrokkenheid bij de handel in nep merkkleding. In de loods werd nog een grote hoeveelheid kleding aangetroffen. Alles is in beslag genomen. Bij de verdachte zijn een aantal telefoons, bijna vierduizend euro in contanten en zijn auto in beslag genomen. Even later werden op het thuisadres van de verdachte nog eens drie mannen uit Utrecht aangehouden. Zij waren bezig dozen afkomstig uit het huis in twee personenauto’s te laden. Ook in deze dozen zat neppe merkkleding. Deze kleding en ook nog eens een aantal dozen in het huis werden in beslag genomen.