Politie heeft nieuwe informatie over moord uit 2014 (VIDEO)

In de zaak van het doodschieten van Hasin Tahiri (28) heeft de politie maandag onderzoek gedaan op het plaats delict, op de Gravin Marialaan in Leidschendam. Tahiri werd op 3 september 2014 in Leiden op de Lariksrode onder bedreiging door twee mannen ontvoerd.

BMW

Nadat hij ’s avonds in Leidschendam uit de auto wist te springen werd hij achtervolgd door twee mannen. Hij werd in zijn rug geschoten en overleed na een paar dagen in een ziekenhuis. Beide mannen vluchtten weg, de een rennend, de ander in een BMW. Dat was ook de wagen waarin Tahiri was meegenomen.

Destijds werden al kort na het incident twee mannen aangehouden. Dat leidde tot een rechtszaak waarin de rechtbank de twee verdachten vrijsprak wegens gebrek aan bewijs. Terwijl het hoger beroep liep trad de politie in 2017 naar buiten in Opsporing Verzocht met de vraag om informatie. De politie zei destijds te hopen met meer informatie de zaak alsnog voor het gerechtshof rond te kunnen krijgen. Dat lukte niet.

Vuurwapen

De politie heeft nu kennelijk reden om opnieuw op de plaats delict te zoeken. Volgens de politie zorgde Hasin Tahiri in de periode voor zijn dood vooral voor zijn kinderen. Maar de politie vraagt niettemin nog om meer informatie over zijn leven, en over een mogelijk conflict. Het vuurwapen waarmee hij werd omgebracht is spoorloos gebleven.