Politie heeft Zwolse broers op de korrel

De politie heeft twee broers (20 en 21) uit Zwolle opgepakt die worden verdacht van drugshandel. Een van de broers zou vorig jaar een grillroom hebben opgeblazen. Een maand geleden werd de man vrijgelaten, maar de politie heeft hem sindsdien op de korrel. Hij wordt met zijn broer gezien als de leider van een gewelddadige groep jeugdige criminelen.

De aanhouding, die dinsdagavond plaatsvond, was volgens de regionale krant De Stentor een zorgvuldig geplande actie. Op drie adressen in Zwolle werd binnengevallen, waarbij in totaal vier verdachten werden aangehouden. In de huizen werd ook huiszoekingen gedaan. Daarbij zijn onder meer auto’s in beslag genomen.

Schietpartij en drugshandel

De groep rond de broers wordt in verband gebracht met onder andere een schietpartij en drugshandel. Een van de broers heeft een jaar in voorarrest gezeten omdat hij zijn eigen shoarmazaak in brand zou hebben gestoken. Zijn hechtenis werd vorig maand geschorst in afwachting van de rechtszaak.

Zijn advocaat, Rutger van Veen, bevestigt dat de broers zijn opgepakt. Van Veen weet alleen dat de twee worden verdacht van drugshandel. ‘Aangezien mijn cliënt net een jaar vastgezeten heeft denk ik dat het om de afgelopen dertig dagen gaat.’ De broers worden vrijdag voorgeleid.