Politie-heli filmde moord op Hillis

Vanuit de politiehelicopter die boven de plaats in de lucht crikelde waar Stanley Hillis is vermoord zijn beelden gemaakt van het drama. De moord en de vlucht staan op beeld. Dat schrijft De Telegraaf vandaag. Een busje met de daders stond al te wachten op het moment dat Hillis aan kwam rijden. Een dader verlaat het busje en opent het vuur. Na het schieten vlucht hij het busje weer in dat vervolgens eerst verder de Fizeaustraat inrijdt. Omdat die straat een doodloopt heeft het busje daarop direct moeten keren.

 

Volgens De Telegraaf schoot de schutter met een automatisch wapen op de auto van Hillis en liep daarna kalm terug naar het busje aan de overkant van de straat. Daar herlaadde hij zijn wapen liep terug en vuurde nogmaals.

Als het Volkswagenbusje is gekeerd, stopt het opnieuw ter hoogte van de auto van Hillis. De schutter stapt en uit vuurt voor de derde keer op Hillis. e moordenaars geven niet de indruk veel haast te hebben.

Het is allemaal te zien op de politievideo. De Nationale Recherche had die helicopter in de lucht gebracht omdat zij al wist van een afspraak van Hillis met  Donald G. Ook stond een aanhangwagentje met twee mensen van de recherche bij de auto van Hillis.

Uit de film blijkt dat Hillis niet is gevolgd omdat het busje al stond te wachten.

De vraag is nu de politie wist van de afspraak.

Lees ook:

 De vlucht en de politiehelicopter

KLPD: Onderzoek Rijksrecherche Hillis