Politie-heli vindt wietplantage

Een helicopter van de Amsterdamse politie heeft afgelopen woensdag boven Diemen een wietplantage ontdekt. De heli had boven Diemen zogenoemde warmtebeelden gemaakt. Bij een woning in de omgeving van de Bovenrijkersloot constateerde de apparatuur een verhoogte temperatuur, wat kan duiden op de aanwezigheid van een wietplantage.

 Toen agenten de woning op de grond onderzochten, troffen zij in de kruipruimte een kleine wietplantage aan met 226 planten. De stroom die nodig was voor de plantage, werd illegaal afgetapt vanaf de hoofdkabel. De planten zijn vernietigd en de apparatuur is in beslag genomen.

Een buurman verklaarde later tegen de politie dat hij vaak problemen heeft gehad met zijn stroomvoorziening. Hij moest erg vaak lampjes vervangen en verder was het stroomcircuit een keer doorgebrand. Het illegaal aftappen van stroom kan hier de oorzaak van zijn. Bovendien vormt het illegaal aftappen van stroom een groot risico op kortsluiting, dat brand tot gevolg kan hebben.

De politiehelicopter maakt in de regio Amsterdam-Amstelland geregeld surveillancevluchten. Tijdens deze vluchten, die vaak is gekoppeld aan een operationele actie in de buurt, wordt een bepaalde wijk nauwkeurig bekeken vanuit de lucht.