Politie houdt ‘Camorrista’ aan

Vorige week hebben arrestatieteams in Amsterdam meerdere buitenlandse verdachten aangehouden. Eén van hen zou een kopstuk zijn van de Napolitaanse Camorra. Dat heeft de Amsterdamse politie vrijdagmiddag bekendgemaakt. Het onderzoek in Nederland werd geleid door een Amsterdamse officier van justitie. De mensen zijn verdacht van onder meer drugshandel en vuurwapenbezit. Tijdens de aanhoudingen en huiszoekingen werden zes vuurwapens, enige tienduizenden euro's en zes kilogram heroïne aangetroffen en in beslag genomen. 

(foto archief)

Camorra

Een van de verdachten is een 33-jarige Italiaan die door de Italiaanse autoriteiten wordt gezocht omdat hij is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 16 jaar in verband met handel in hard drugs. Hij zou aan het hoofd staan van een omvangrijk netwerk dat de Italianen rekenen tot de Camorra. Deze verdachte maakte gebruik van een paspoort op naam van een ander. Hij was door de politie in Amsterdam in augustus al eens aan de kant gezet vanwege een controle in verband met witwassen.

Eerder aangehouden

Omdat er toen geen geld werd aangetroffen en hij gebruik maakte van een paspoort op naam van een ander werd hij niet aangehouden. De Italiaan zal zich nu in Amsterdam eerst moeten verantwoorden voor vuurwapenbezit, een vals identiteitsbewijs en witwassen. Daarna wordt de procedure gestart om hem over te leveren aan de Italiaanse autoriteiten. Er liep al een Europees Aanhoudingsbevel tegen hem.

Gesignaleerd

Toen de 33-jarige Italiaan in augustus werd gecontroleerd was hij in het gezelschap van een andere Italiaan die ervan wordt verdacht een vooraanstaand lid van de Camorra te zijn. Deze 54-jarige man stond internationaal gesignaleerd. Hij werd gezocht door de Italiaanse autoriteiten in verband met omvangrijke drugshandel. Hij zit nu vast in afwachting van de inhoudelijke behandeling van het Italiaanse verzoek om overlevering.

Brit

Tijdens het onderzoek werd ook een Britse man aangehouden die in het bezit was van een vals identiteitsbewijs. Hij werd samen met een familielid aangehouden en tijdens dit onderzoek werden zowel vuurwapens als heroïne aangetroffen. Alle genoemde verdachten zitten in voorarrest.