Politie houdt jongeren aan na dreiging steekpartij (UPDATE2)

De politie in Rotterdam-Charlois heeft zaterdagavond negen jongeren opgepakt, onder hen ook minderjarigen. Volgens de politie waren rivaliserende groepen uit op een confrontatie met elkaar. In Den Haag viel er een gewonde door een steekpartij. Ook werd daar geschoten.

Tram

Bij de aanhoudingen in Rotterdam zijn meerdere messen in beslag genomen. Bij de politie kwam rond 23.00 een melding binnen over een vechtpartij. Agenten die ter plaatse kwamen konden voorkomen dat de situatie verder uit de hand liep. Ooggetuigen wezen de politie erop dat een deel van de groep in een tram was gesprongen.

De RET liet tram 2 richting Beverwaard stilzetten. Daarna werd het groepje één voor één gefouilleerd en de tram doorzocht. De jongeren  worden van verschillende strafbare feiten verdacht.

Wat de aanleiding was voor de ruzie is niet bekend. Volgens het Algemeen Dagblad vertellen mensen uit de buurt dat er al langer onenigheid is tussen rivaliserende jeugdgroepen uit de Rotterdamse wijken Charlois en IJsselmonde.

Club Intiem

In Den Haag kreeg de politie omstreeks 01.45 een melding over een steekpartij bij danscafé Intiem op de Zoutkeetsingel. In dat uitgaansgebied was het op dat moment erg druk. Het was er volgens de politie al een tijdje onrustig. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht met onbekend letsel.

Volgens District8 ondervroegen agenten op een terras een man met flink wat bloed zijn kleding. Toen die man mocht gaan werd hij enkele meters verderop in elkaar geslagen. De politie heeft hiervoor een verdachte aangehouden.

In de Betje Wolffstraat in Den Haag zijn zaterdagavond schoten gelost op straat, mogelijk uit een geweer. Agenten troffen ter plaatse vele kogelhulzen aan. Voorzover bekend zijn er geen slachtoffers. De politie heeft een bestelbus die in de middenberm geparkeerd stondmeegenomen.