Politie houdt man aan voor ontvoering Rotterdamse imam

Politie houdt man aan voor ontvoering Rotterdamse imam

Woensdagmorgen is in Berkel en Rodenrijs een 28-jarige man uit Delft aangehouden omdat hij mogelijk betrokken was bij de ontvoering van een 71-jarige loco-imam, eind januari in Rotterdam.

Bestelbus

Deze man werd op 25 januari in de Zoutziederstraat in Rotterdam-West door drie mannen een bestelbus ingetrokken, juist op het moment dat hij van een moskee naar huis wilde wandelen.

In het onderzoek naar deze ontvoering werd op dinsdag 30 januari een verdachte aangehouden, dat was een 45-jarige man uit Zwolle. Ook hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering en hij zit nog steeds vast.

Vrijgelaten

Het slachtoffer werd op 10 februari weer vrijgelaten. In de ochtend op die dag kwam de 71-jarige man even voor 08.30 aanlopen op de Rhoonse Baan. Daar meldde hij zichzelf bij agenten die daar stonden voor de afhandeling van een andere melding.

Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis voor een gezondheidscheck. Het rechercheteam heeft het onderzoek daarna voortgezet. Uit dat onderzoek kwam ook de nieuw aangehouden verdachte naar voren. De politie wil in het belang van het onderzoek over zijn rol geen details geven.

De politie zoekt getuigen die hebben gezien waar, hoe en door wie de man zaterdagochtend 10 februari is afgezet.

Er zijn in de eerste maanden van dit jaar in Rotterdam verschillende ontvoeringen geweest.

Zie ook:

Invallen in zoektocht naar ontvoerde Rotterdamse loco-imam (71)

‘Ontvoering staat in verband met ontploffingen en beschieting’