Politie houdt mogelijke plofkrakers aan

De politie heeft in de Achterhoek niet ver van de Duitse grens een auto aangehouden met twee verdachten die gasflessen vervoerden. Een achtervolging van het voertuig dat gestolen kentekenplaten voerde leidde tot afsluiting door de politie van de N18 bij Varsseveld.

Winterswijk

Omdat in de auto lagen mogelijk explosieve stoffen lagen nam de politie stevige veiligheidsmaatregelen. Rond 03.30 begon de achtervolging bij Winterswijk. Agenten zagen een auto rijden die er met hoge snelheid vandoor ging. De achtervolging werd door de politie meteen ingezet. Bij Varsseveld konden politieauto’s de verdachte auto blokkeren, waardoor deze in de sloot belandde. De auto bleek gestolen kentekenplaten te hebben.

Gasflessen

De twee inzittenden gingen er meteen vandoor. Eén van hen kon na een korte achtervolging op een akker worden aangehouden, de andere verdachte is nog voortvluchtig. Via Burgernet zijn mensen in de buurt gevraagd om uit te kijken naar deze persoon. De politie doet verder onderzoek naar de verdachte die is aangehouden, en bekijkt ook of het duo zich in de afgelopen nacht schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten. Op dit moment wil de politie hier verder nog geen mededelingen over doen.

Bij het onderzoek in de auto kwamen agenten gasflessen tegen. Dit soort flessen worden bij plofkraken gebruikt. Daarom zijn de A18 en de N18 enige tijd afgesloten.