Politie houdt twee verdachten aan van schietpartij in Rotterdam

De politie in Rotterdam heeft twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij een schietincident in april van dit jaar.

Betrokken

Het gaat om twee mannen uit Rotterdam, van 26 en 18 jaar. Zij zouden zijn betrokken bij de schietpartij in de Rotterdamse Witte de Withstraat, op 24 april 2023.

Rond 04.30 vond daar een schietincident plaats, waarbij een man gewond raakte aan zijn been. Uit onderzoek komt volgens de politie een mogelijk verband naar voren met twee incidenten die eerder die nacht plaatsvonden bij een uitgaansgelegenheid op de Rodezand/Leeuwenstraat in Rotterdam.

Vechtpartijen

Daar vonden twee vechtpartijen plaats tussen twee groepen mensen. Deze groepen zijn door agenten uit elkaar gehaald, waarna de rust weerkeerde. Een aantal van deze personen is kennelijk daarna richting Witte de Withstraat gegaan, waar later het schietincident plaatsvond.

De twee verdachten worden vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Naar de toedracht van het incident wordt verder onderzoek gedaan.