Politie houdt verdachte aan in zaak geliquideerde Belg

De politie heeft dinsdagmiddag een 47-jarige Hagenaar gearresteerd voor de moord op de Belgische zakenman Stefaan Bogaerts, die op 21 september 2017 is doodgeschoten in zijn auto in Spijkenisse. De verdachte is volgens de politie lid van MC Caloh Wagoh.

Dna-sporen

Op de avond van 21 september 2017 reed Stefaan Bogaerts door Spijkenisse. Rond 21.20 parkeerde hij in de Lisstraat. Daar werd hij opgewacht. Vrijwel direct werd hij van dichtbij onder vuur genomen en overleed ter plekke.

Destijds zat daar een kroeg waar toen vaak leden van de motorclub Caloh Wagoh kwamen.

De daders vluchtten in een zwarte BMW M5 Touring. Die auto is even later, na de liquidatie, brandend aangetroffen in Barendrecht, naast pannenkoekenhuis De Oude Maas aan de Achterzeedijk. De politie vond daar ook uitgebrande kleding, die vermoedelijk van de daders is geweest en heeft daarvan dna-sporen weten veilig te stellen.

Opsporing Verzocht

Vorige week was de zaak in het programma Opsporing Verzocht. Daar zijn volgens de politie 4 tips voor binnen gekomen. Deze worden momenteel verder onderzocht.

De politie had inmiddels voldoende informatie om de 47-jarige verdachte dinsdagmiddag in het huis van bewaring in Alphen aan den Rijn aan te houden. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Politie en justitie beschouwen Caloh Wagoh als een “Outlaw Motorcycle Gang” (OMG). Leden van die MC komen in meerdere politieonderzoeken voor.

Zie ook:

Politie onderzoekt verband MC met liquidatie Belg

Camera op Panorama-gebouw was onklaar gemaakt

Glasscherfjes bewijs bij aanslag Panorama (UPDATE)

MC: ‘wij hebben niets met liquidatie te maken’