Politie verwacht meer aanhoudingen voor moord op advocaat (UPDATE2 VIDEO)

Een arrestatieteam heeft dinsdagavond een verdachte aangehouden in verband met de moord op de advocaat Derk Wiersum. Dat heeft de politie donderdagmiddag bekend gemaakt. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij deze moord.

Woning

De aanhouding vond plaats in een woning. Direct na de aanhouding is er, onder leiding van een rechter-commissaris, een doorzoeking geweest van deze woning. De verdachte, waar de politie verder geen bijzonderheden over wil geven, is overgebracht naar een cellencomplex en hij is in opdracht van een officier van justitie in de volledige beperkingen geplaatst. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Wiersum werd op de vroege ochtend van woensdag 18 september doodgeschoten bij zijn huis in Amsterdam-Buitenveldert door een man van tussen de 20 en 25 jaar man met een hoodie op. Wat de rol van de verdachte zou zijn wil de politie niet nader toelichten, alleen dat hij ‘betrokken’ zou zijn geweest.

Bestelauto

Rechercheurs hebben ook de witte bestelauto die mogelijk als vluchtauto is gebruikt opgespoord. Het gaat om een Opel Combo waarvan is vastgesteld dat die gestolen is en voorzien was van vervalste kentekenplaten. Het kenteken VN-927-V was aangebracht op de vluchtauto en het onderzoeksteam is op zoek naar mensen die de bestelbus, merk Opel, type Combo hebben zien rijden of staan in Amsterdam/Almere of de omliggende omgeving. Mocht u nu nog een bestelauto met het voornoemde kenteken zien rijden dan is de politie die niet aan het zoeken aangezien dat de originele bestelbus is.

Meer aanhoudingen

Normaal wordt er na een moord een team van rond de 20 mensen opgetuigd. De politie zegt dat er in dit geval een veel groter team is samengesteld dat nog steeds 24 uur per dag aan het werk is. De chef van de Amsterdamse recherche zegt er van overtuigd te zijn dat er nog meer aanhoudingen gaan volgen.