Politie houdt verdachten voorbereiding plofkraak aan

De politie heeft vrijdagavond bij een tankstation aan de A12 bij Duiven na een korte achtervolging drie mannen uit Utrecht en IJsselstein aangehouden. De politie denkt dat het stel een plofkraak wilde gaan plegen.

Gasfles

Surveillanten van de landelijke eenheid zagen omstreeks 20.00 bij het tankstation een auto staan die na een check in het politiesysteem een huurauto bleek te zijn die al eens eerder onder verdachte omstandigheden was opgevallen. De agenten besloten de auto en de drie inzittenden te controleren.

In de auto zaten twee inwoners uit Utrecht van 18 en 21 jaar en een 22-jarige inwoner uit IJsselstein. Tijdens de controle zagen de agenten op de achterbank van de auto diverse vuilniszakken. In een van de zakken zat een gasfles met gasslangen. Toen de inzittenden zagen dat de gasfles ontdekt was, zetten ze het op een lopen. Ze vluchtten de de omliggende weilanden in.

Politiehelikopter

Na een korte achtervolging werden de vluchtende mannen met behulp van versterking van eenheden van de landelijke eenheid en de eenheid Oost-Nederland in de weilanden aangehouden. Een van hen is door een politiehond in een sloot gevonden. Ook de politiehelikopter is nog ter ondersteuning ter plaatse geweest.

In de auto zijn later nog meer spullen aangetroffen die erop duiden dat de mannen voorbereidingen troffen tot het plegen van een plofkraak. De auto is in beslag genomen. Het onderzoek loopt nog.