Politie-invallen in Den Bosch (UPDATE)

Bij de grootschalige inval in de Gestelste wijk in Den Bosch is een man opgepakt omdat hij vier jaar geleden niet was teruggekeerd van een detentieverlof. Verder zijn achttien auto’s, een partij imitatie-merkkleding, nepparfum, een vuurwapen, drugs en 11.000 euro in beslag genomen. Er werden ook twee fraudes met de bijstand geconstateerd net als overtreding van bouwvoorschriften. De politie nam ook zes motoren en drie scooters en administratie in beslag.

In Den Bosch heeft de politie dinsdagmorgen samen met medewerkers van de belastingdienst en de gemeente een grote inval gedaan in De Gestelse Buurt. De wijk was helemaal afgesloten en al het verkeer wat erin kwam of eruit ging, werd gecontroleerd. De inval van de zogenoemde Taskforce zou een actie zijn tegen onder meer witwassen, belastingfraude en wietkwekerijen.

Bij de inval zijn ongeveer 150 mensen van de politie, belastingdienst en gemeente Den Bosch betrokken. De hele buurt wordt onderzocht. Er wordt gecontroleerd op belasting- en uitkeringsfraude, witwassen en bezit van wietkwekerijen.

Volgens Omroep Brabant heeft de politie al meerdere auto’s en andere voertuigen in beslag genomen. Er zouden aanwijzingen zijn dat er veel fraude wordt gepleegd in de wijk in Den Bosch. Het is nog niet bekend of er mensen zijn aangehouden.

Kijk naar Omroep Brabant: