Politie-invallen voor wapenhandel

Naar nu bekend is geworden heeft de politie Amsterdam op dinsdagochtend op verschillende plaatsen in Nederland invallen gedaan. Er zijn 4 verdachten aangehouden die zouden handelen in vuurwapens. De invallen vonden plaats in Oisterwijk, Amsterdam en Den Helder.

De 4 verdachten variëren in leeftijd van 21 tot 29 jaar.

Online

Het onderzoek, verricht door een rechercheteam uit Amsterdam, startte nadat er online vuurwapens werden aangeboden. Tijdens het doorzoeken van de woningen van de verdachten heeft de politie onder andere wapens, munitie en verdovende middelen aangetroffen. 

Duitsland

Ook in Duitsland vonden deze week invallen plaats vanwege verdenkingen van wapenhandel. In Berlijn en Brandenburg vonden 26 doorzoekingen plaats. Daarbij werden verschillende vuurwapens in beslag genomen. Er werden verschillende arrestaties verricht, zo werden onder andere een 57-jarige Rus en een 56-jarige Turk aangehouden. Bij de invallen waren meer dan 300 agenten betrokken.

Slowakije

Het Duitse onderzoek richt zich met name op internationale handel van omgebouwde vuurwapens. In Duitsland zouden vooral veel illegale wapens uit Slowakije circuleren. Vorig jaar werd er in Amsterdam een Brit aangehouden in een appartement waarin 15 vuurwapens werden gevonden. Ook die waren afkomstig uit Slowakije.