Politie jaagt op moordenaar Marco Lamers

Voor de Gelderse politie is het duidelijk dat de 27-jarige Marco Lamers uit Tiel is vermoord door een ex-zakenpartner, die is gevlucht naar Turkije. Op donderdag 12 juli 2001 werd het lichaam van de Tielenaar door een schipper gevonden in het Amsterdam-Rijnkanaal. Hij bleek te zijn doodgeschoten en volgens de recherche is ene Mahmut de dader. Mahmut en Marco zaten beiden in de wiethandel, dat blijkt uit een uitzending van Dossier GLD van donderdagavond.

(Beeld: gld.nl)

Marco Lamers verdiende zijn geld als bloemenhandelaar in Tiel, maar het wordt in 2001 al snel duidelijk dat hij zich ook bezighield met criminele praktijken. Hij zat tot over zijn oren in de wiethandel, zo wordt duidelijk in de uitzending van Dossier GLD. Marco blijkt geen kleine jongen te zijn. Hij zou een van de belangrijkste personen zijn in een organisatie van rond de 25 man, die kilo’s wiet verkopen.

Via een zakenpartner, Mehmet, wordt hij in contact gebracht met ene Mahmut. De verstandhouding tussen de twee is niet optimaal. Mahmut en Marco hebben vaak woorden en ruzie over de handel. Hoogstwaarschijnlijk is dat Marco fataal geworden. Getuigen zeggen Marco voor het laatst gezien te hebben bij het huis van Mahmut. Op maandag 9 juli had hij een afspraak met diezelfde Mahmut. Daarna wordt niks meer van Marco vernomen.

Een schipper vindt op donderdag 12 juli het lichaam van Marco in het Amsterdam-Rijnkanaal. Hij is twee koor door het hoofd geschoten. De vermoedelijke dader Mahmut vlucht later naar Turkije. Daar wordt hij in maart 2002 aangehouden, maar meteen weer vrijgelaten door de rechter. Hij loopt nu nog vrij rond. Justitie wil het dossier opsturen naar Turkije zodat Mahmut daar berecht kan worden. Turkije levert namelijk geen onderdanen uit. 

Bekijk hier de uitzending van Omroep Gelderland met meer details.