Politie kamt Satudarah-honk helemaal uit (UPDATE)

Bij een politie-actie woensdagavond tegen MC Satudarah in Geleen en Kerkrade zijn in totaal zeven mensen aangehouden. Een clubhuis in Geleen is grondig doorzocht. Er zijn onder andere wapens, drugs, motoren en geld in beslag genomen.

Clubavonden

De politie viel rond 22.00 een pand aan de Borrekuilstraat in de Geleense wijk Lindenheuvel binnen. Daar houdt de plaatselijke Satudarah-afdeling de clubavonden. Er waren veel leden aanwezig omdat het woensdag clubavond was.

Verder was er een doorzoeking in een tweetal woningen in de directe omgeving van dat pand, maar ook in twee panden in Geleen-Zuid en in een woning in Kerkrade.

In totaal zijn zeven personen aangehouden. Vijf verdachten zijn in het kader van het strafrechtelijk lopende onderzoek naar Satudarah aangehouden, dat zijn leden van de club. Daarnaast nog eens twee personen die aanwezig waren in het pand aan de Borrekuilstraat in Geleen.

Eén persoon is terzake de wet identificatieplicht aa gehouden maar die is woensdagavond weer in vrijheid gesteld. Daarnaast hield de politie een man van 24 jaar uit Venlo aan. In zijn auto werd zwaar (verboden) vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk is in beslag genomen. De Venlonaar werd donderdagochtend weer in vrijheid gesteld.

Bij de actie zijn zo’n 200 politieagenten ingezet.

Controle aanwezigen

In het pand in Geleen zijn vier mannen gearresteerd. Daarnaast is nog een persoon in de woningen in Geleen aangehouden.

In de nacht naar donderdag was de politie nog tot laat bezig met de controle van de aanwezigen in het pand aan de Borrekuilstraat in Geleen en het vaststellen van hun identiteit. Ze zijn gecontroleerd op strafbare feiten, zoals verboden wapenbezit of het in bezit hebben van drugs.

Nadat alle leden waren vertrokken heeft de politie het pand tot 04.00 minitueus doorzocht.

De politie heeft geen precieze reden gegeven voor de inval. Er loopt momenteel een groot (landelijk) strafrechtelijk onderzoek naar de MC.