Politie legt ‘smokkelboot’ aan de ketting

De politie heeft donderdag bekendgemaakt dat afgelopen zaterdag in de haven van Breskens een zeewaardige speedboot met een vermogen van 1000 pk in beslag is genomen. De Landelijke Eenheid denkt dat het vaartuig in bedrijf was als ‘smokkelboot’.

Wijkagent

Zaterdag zag een wijkagent in de haven van Breskens een in zijn ogen verdachte boot liggen. Hij attendeerde collega’s en de Douane. Toen de politie arriveerde stonden een een Nederlander en een Engelsman op het punt uit te varen. Een dergelijk vaartuig kan zeer hoge snelheden bereiken.

Ruimte

De politie deed onderzoek op de boot en daarbij troffen agenten van de Landelijke Eenheid een verborgen luik aan met daarachter een ruimte van ongeveer 10 kubieke meter. De politie ‘spreekt van een ‘ideale locatie om verdovende middelen in te verstoppen’. Maar er waren op dat moment geen drugs aan boord. De boot is voor nader onderzoek in beslag genomen. De twee mannen zijn niet aangehouden.

Go fast boats

In het Caraïbisch gebied worden smalle en relatief lange vaartuigen uitgerust met ruim 1000 pk’s aan buitenboord-motoren, zogeheten go fast boats, waarmee cocaïne wordt vervoerd. Ook aan de Zuid-Spaanse kust worden dergelijke vaartuigen gebruikt voor drugssmokkel.