Politie liet Rick H. ongemoeid

De Amsterdamse politie wist al weken voor de moord op Bilal Oulad L’Hadj dat Rick H. warschijnlijk F-sider Sven Westendorp had doodgeschoten. Westendorp werd op 12 augustus 2011 vermoord, de 24-jarige L’Hadj op 29 oktober van dat jaar. Panorama schrijft deze week dat de vriendin van H. en moeder van zijn kinderen, voor de moord L'Hadj al aan de politie vertelde dat haar vriend waarschijnlijk de moordenaar van Westendorp was.

Zij meldde zich op 4 oktober 2011. Ze verklaarde hoe H. haar mishandelde toen ze hem naar de moord op Westendorp vroeg. ‘Ik vind het gewoon echt allemaal niet normaal. Ik snap ook eigenlijk niet dat hij nog niet is opgepakt’, zei ze in het verhoor bij de politie.

Mini-uzi

Ook vertelde ze dat H. een mini-uzi bij zich droeg. Verder waren er nog meer getuigen die tegen H. verklaarden. Dat is opvallend omdat zulke informatie en zeker de informatie dat H. over een sub-machinepistool beschikte doorgaans leidt tot aanhouding. Dat gebeurde niet en H. drie weken later nog steeds vrij rond. Na de moord op L’Hadj dook hij onder. Een half jaar later werd hij alsnog aangehouden. 
 

 

 dood en werd daarvoor veroordeeld tot zestien jaar cel. Ook wordt Halman verdacht van het neerschieten van Sven Westendorp op 12 augustus van dat jaar.