Politie lost schot tijdens achtervolging (UPDATE)

Een politieagent heeft zondagochtend rond 6.30 uur een schot gelost op de toerit naar de A12 bij Zoetermeer in een poging een vermoedelijk dronken automobilist aan te houden.

Voordat de agent de schoten loste, ramde de bestuurder een politiewagen. Volgens de politie is er niemand gewond geraakt en kon de man uiteindelijk worden gearresteerd. Over de bestuurder is nog niets bekend. De A12 is door het incident in beide richtingen enige tijd gesloten geweest.

Update: Het zou gaan om een 33-jarige man uit Gouda. Ook zijn 30-jarige inzittende, een vrouw uit Landgraaf, is aangehouden, voor belediging. De bestuurder trok de aandacht van agenten toen hij een roodlicht negeerde. Na een stopteken weigerde hij zijn rijbewijs te tonen en volgde een wilde achtervolging, waarbij de bestuurder de achtervolgende agenten van de weg probeerde te rijden. Er ontstond een aanrijding waarna de verdachte wegrende. Een van de agenten die achter de verdachte aanrende, loste een waarschuwingsschot. Na een zoektocht in de omgeving van de auto troffen agenten de verdachte in een sloot aan de Bleiswijkseweg. Op het bureau weigerde de verdachte medewerking aan een blaasonderzoek. De recherche onderzoekt de zaak. De verdachten zitten nog vast.