Politie lost schoten bij aanhouding A58

De politie in Zeeland heeft in de nacht van zaterdag op zondag waarschuwingsschoten gelost tijdens een aanhouding. Vier inzittenden van een auto werden gecontroleerd nadat zij zich kort daarvoor verdacht hadden gedragen bij een woning in Yerseke. Er werd een wapen, wapenstok en inbrekerswerktuig aangetroffen. Twee van de vier mannen wisten te ontsnappen tijdens de aanhouding.

Bij de politie kwam zaterdagnacht een melding binnen van een mogelijke inbraak in Yerseke. Vier mannen zouden zich verdacht hebben gedragen bij een woning. De bewoner wist een deel van het kenteken en een beschrijving van de auto door te geven. Die auto met de vier mannen werd ter hoogte van de toerit naar de A58 aan de kant gezet. De politie vond vervolgens een wapen, wapenstok en inbrekersmateriaal. 

De mannen werden daarom aangehouden, maar twee van hen wisten te ontsnappen. Tijdens de achtervolging van de vluchtende verdachten, werden waarschuwingsschoten gelost door agenten. Dat heeft niets geholpen, want de twee wisten te ontkomen. Met een politiehond is nog naar sporen gezocht, maar ook dat mocht niet baten. 

De aangehouden verdachten zijn beiden 19 jaar en komen uit Bergen op Zoom.