Politie lost schoten bij achtervolging na gewapende overval in Den Haag

De politie heeft donderdagnacht vier mannen uit Den Haag van 19 tot 21 jaar aangehouden na een gewapende overval eerder op de avond. Volgens het slachtoffer werd hij onder dreiging van een vuurwapen overvallen en namen de daders zijn auto en goederen mee. Agenten hebben tijdens een achtervolging te voet waarschuwingsschoten gelost.

Het slachtoffer belde donderdagavond de politie nadat hij in de Steenwijklaan door meerdere mannen onder dreiging van een vuurwapen gedwongen werd om zijn auto, telefoon en goederen af te geven. Direct startte de politie een onderzoek en dat leidde later op de avond tot de aanhouding van de vier verdachten en de vondst van een deel van de gestolen buit.

Twee achtervolgingen

Een 21-jarige verdachte werd door een arrestatieteam in een woning aan de Laan van Wateringseveld aangehouden. In de woning vond de politie een deel van de buit terug. Agenten wisten ook de gestolen auto te traceren en besloten de auto te volgen. Al snel werd duidelijk dat er nog een verdacht voertuig met de gestolen personenauto meereed. Beide bestuurders negeerden echter een stopteken en gingen er met hoge snelheden vandoor.

Waarschuwingsschoten

De bestuurder die in de gestolen Toyota Aygo reed, vluchtte in de Molenaarsstraat uit de auto en rende richting Laakkade. Tijdens deze achtervolging te voet losten agenten een aantal schoten, waarna de verdachte werd aangehouden voor betrokkenheid bij de gewapende diefstal en gevaarlijk rijgedrag.

De achtervolging van de andere personenauto eindigde op de Neherkade. Daar reed de gevluchte personenauto tegen een paal en konden agenten de bestuurder en inzittende aanhouden. Beide auto’s zijn voor onderzoek in beslag genomen. In de omgeving van de aanhoudingen deed de politie uitgebreid onderzoek.

De districtsrecherche van Den Haag-Zuid zoekt getuigen die meer weten over de gewapende beroving aan de Steenwijklaan.