Politie lost schoten in Rotterdam (UPDATE2)

In het Rotterdamse Oude Westen is vanmiddag rond 16.10 een schietpartij geweest tussen twee partijen. De politie heeft op het Adrianaplein in Rotterdam meerdere schoten gelost. Twee mannen en een vrouw zijn aangehouden. Eén verdachte is gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

De politie zegt dat er sprake was van een ruzie en dat er door agenten geschoten is om de situatie ‘onder controle te krijgen’. de verdachten zijn een 49-jarige en een 26-jarige Rotterdammer, en een 23-jarige inwoonster van Rotterdam.

Rond 16.00 kwam er een melding binnen dat er conflict zou zijn op de Bajonetstraat, en dat een van de personen mogelijk een vuurwapen zou hebben. Toen de politie ter plaatse was bleek het conflict uit te draaien op over en weer schieten tussen personen. Agenten losten twee waarschuwingsschoten, maar dat bleek niet afdoende. Daarna schoten ze meerdere keren gericht te schieten.

De politie zette woensdagmiddag meerdere straten af. Er is mogelijk gezocht naar een wapen in vuilnisbakken en containers.