Politie lost waarschuwingsschot bij arrestatie in Krimpen aan den IJssel

Twee mannen uit Ridderkerk van 39 en 44 jaar die verdacht worden van diefstal, zijn zondagochtend na een achtervolging door Krimpen aan den IJssel aangehouden. Bij de arrestatie heeft de politie een waarschuwingsschot gelost.

De politie kreeg rond 05.30 een melding van een diefstal, waarbij twee mannen spullen zouden hebben gestolen die ze aan het inladen waren in een witte bestelbus. Agenten zagen de bestelbus wegrijden, waarna het duo een stopteken negeerde.

De mannen reden naar Krimpen aan den IJssel, waar ze met hoge snelheden boven de 100 kilometer per uur over de stoep en het fietspad reden. Nadat de bestelbus tot stilstand kwam in het gras op de Vijverlaan, eindigde de achtervolging op de Vijverlaan. Bij het optrekken van het portier door de agenten bleef de bestuurder gas geven om weg te komen. Hierdoor zagen de agenten zich genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen en een ruit in te slaan.

Bij de arrestatie verzette een van de verdachten zich en raakte gewond. Na behandeling in het ziekenhuis kon hij alsnog naar het politiebureau voor verhoor. Bij de bestuurder is alvast zijn rijbewijs ingevorderd.