Politie lost waarschuwingsschot en tasert verdachte na vondst vuurwapen in Hoofddorp

De politie heeft zondagavond rond 23.30 na een voertuigcontrole op de Schuilenburg in Hoofddorp twee mannen van 26 en 36 aangehouden nadat een vuurwapen in de auto werd aangetroffen. Bij hun arrestatie werd een waarschuwingsschot gelost. Eén van de verdachten is met een stroomstootwapen onder controle gebracht.

Agenten waren surveillance aan het doen in de wijk Toolenburg toen zij de bestuurder van een auto staande hielden voor controle. Beide inzittenden reageerden niet op de aanwijzingen van de politie en konden zich niet identificeren. Hierop werd de auto onderzocht.

Waarschuwingsschot

Tijdens de controle werd een vuurwapen aangetroffen. Vervolgens werden de twee mannen aangehouden, maar omdat ze weigerden mee te werken werd door de politie een waarschuwingsschot gelost. Eén verdachte kon daarop worden aangehouden. De tweede verdachte weigerde te voldoen aan de aanwijzingen van de politie en werd uiteindelijk middels een stroomstootwapen onder controle gebracht en aangehouden.

De verdachten, een 36-jarige man uit Nieuw-Vennep en een 26-jarige man uit Hoofddorp, zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Zij zitten op dit moment vast, meldt de politie.