Politie maakt einde aan ontvoering

De politie heeft zondagmiddag een einde gemaakt aan een ontvoering. Het slachtoffer, een 51 jarige man uit Tilburg, bleef daarbij ongedeerd. Voor de ontvoering zijn drie personen aangehouden. Het gaat om twee mannen uit Alkmaar (29, 32) en een persoon uit Zaandam (41).

Op donderdagavond 28 augustus kwam er bij de politie informatie binnen over de ontvoering. Het bleek al snel om een serieuze zaak te gaan, door de daders werd losgeld geëist om de Tilburger vrij te laten. Er werd een rechercheoperatie opgezet onder leiding van een Officier van Justitie van het arrondissement Zeeland – West-Brabant. Het onderzoek is in alle stilte uitgevoerd vanwege de veiligheid van het slachtoffer. Het onderzoek leidde naar Noordoost-Nederland.

Arrestatieteam

Een arrestatieteam heeft zondag een einde gemaakt aan de ontvoering. Het team kwam in actie toen de daders het slachtoffer met een auto vervoerden. Op de weg tussen Beerta en Nieuw Beerta kwam het arrestatieteam in actie en werd het slachtoffer bevrijd. De twee inzittenden werden gelijk opgepakt en de derde dader werd in een woning in Nieuw Beerta opgepakt. Het huis is verder onderzocht door de recherche.

Onderzoek

Het trio zit vast en wordt woensdag 3 september voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda. De politie onderzoekt de precieze toedracht van de ontvoering. Zij houdt rekening mee dat het mogelijk gaat om een financieel conflict in het criminele circuit. Het onderzoek loopt en nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.