Politie maakt geheime opnames bij Satudarah

Politie en justitie hebben in 2017 een half jaar lang in het geheim geluids- en video-opnames gemaakt van bijeenkomsten van Satudarah-leden. De opname-apparatuur was verborgen in het Molukse gemeenschapshuis Merpati in Geleen. Uit de opnames blijkt dat er bij bijeenkomsten geweld wordt gebruikt. Dat meldt De Limburger

Dat zou voornamelijk gebeurd zijn in het geval de Satudarah-top in Geleen mensen ter verantwoording zou hebben geroepen.

Opgepakt

Onder meer op basis van de opnames, die in het laatste half jaar van 2017 werden gemaakt, pakte de politie begin december de top van het chapter Geleen op. Het zijn vier mannen uit Geleen en een inwoner van Kerkrade. Justitie zal de opgenomen gesprekken en gefilmde beelden als bewijs inzetten in de strafzaak die tegen hen wordt voorbereid. De opnames zijn nog niet officieel aan de dossiers van de verdachten toegevoegd. Hun advocaten hebben een deel ervan wel al kunnen bekijken en beluisteren bij de onderzoeksrechter. Aldus De Limburger. 

One Blood

Overigens is er al eerder gefilmd bij bijeenkomsten van Satudarah – met medeweten van de motorclub. Documentairemaker Joost van der Valk liep geruime tijd met verschillende leden van Satudarah mee, onder andere ook met Paul M., alias Olla, wiens voorlopige hechtenis gisteren nog werd verlengd. Ook in die documentaire, met de titel One Blood, is te zien dat er geweld wordt gebruikt.

Hieronder de trailer van die documentaire die in 2015 werd uitgebracht.