Politie maakt podcast over coldcase rond Amsterdamse kroeg (UPDATE)

Onderzoek naar een lichaam langs de A1 in Naarden leidde in 1991 naar een Amsterdamse kroeg. Het onbekend gebleven slachtoffer vlakbij een boomkwekerij en verkeerde in vergaande staat van ontbinding. De politie publiceert een podcast over de zaak in de hoop een nuttige tip te krijgen.

Ring

In een serie van drie afleveringen blikken agenten, rechercheurs en leden van het coldcaseteam terug op de onopgeloste zaak in Naarden. Ook komt de politie dinsdagavond in Opsporing Verzocht met nieuwe feiten over de zaak.

De vondst van het lichaam in Naarden werd gedaan in de ochtend van vrijdag 9 augustus 1991. Een rechercheteam werkte in stilte aan de zaak, de uitkomsten van dat onderzoek zijn nooit vrijgegeven. In de podcast vertellen de rechercheurs over hoe het lichaam destijds werd gevonden, welke sporen er werden aangetroffen en hoe geprobeerd is de identiteit van de man te achterhalen. Met name naar de ring die het slachtoffer droeg is veel onderzoek gedaan.

Kroeg

Dit onderzoek leidde door die ring uiteindelijk naar de toenmalige Amsterdamse kroeg Yvonne aan de Eerste Oosterparkstraat in Amsterdam-Oost. De politie zoekt naar een man met een Turks uiterlijk van zo’n 40 jaar oud die daar wel eens aan de bar zat, maar ook naar mogelijke tips van mensen uit de kleurrijke groep vaste bezoekers van die kroeg. De politie had destijds het sterke vermoeden dat het slachtoffer een bekende was in deze kroeg en dat bezoekers meer moesten weten over de dood van het slachtoffer. Ook komt in de serie het huidige cold case-team aan het woord over nieuwe ontwikkelingen in de zaak. Zo blijkt uit onderzoek van het NFI dat het slachtoffer ouder moet zijn geweest dan destijds werd gedacht.

De eerste aflevering van de serie is vanaf dinsdagochtend te beluisteren. Deel 2 van de serie komt een dag later beschikbaar en op donderdag wordt het drieluik afgesloten.

De serie staat onder meer op Spotify, Soundcloud, Google en Apple.