Politie: man exploiteerde illegaal autoverhuurbedrijf

Een 30-jarige man uit Rotterdam heeft volgens de politie een illegaal verhuurbedrijf voor auto’s en scooters geëxploiteerd. Hij is woensdag aangehouden op verdenking van witwassen. Uit onderzoek is volgens de politie gebleken dat de man zijn diensten via sociale media aanbood.

Breda

De politie kwam de man op het spoor nadat er begin augustus een achtervolging plaatsvond in Breda. Een motorrijder probeerde daar toen tevergeefs met hoge snelheid aan de agenten te ontkomen. Deze motorrijder, was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Hij verklaarde dat hij de motor had gehuurd bij een bedrijf in Rotterdam.

Niet veel later kwam dit verhuurbedrijf ook bij andere verkeerscontroles naar voren. De politie startte toen een onderzoek naar dit bedrijf.

Criminele activiteiten

De verhuurder van de motor had meerdere voertuigen op zijn naam staan, zowel motoren als auto’s. Het verhuurbedrijf stond niet officieel ingeschreven.

Bij verdachte is 87.000 euro en vier voertuigen met een waarde van ongeveer 40.000 euro in beslag genomen. Zijn andere auto’s en motoren die niet aanwezig waren worden ook in beslag genomen als de politie ze tegenkomt. De politie denkt dat de illegaal verhuurde voertuigen werden ingezet bij criminele activiteiten. De politie is aan het onderzoeken of de voertuigen voorkomen in andere onderzoeken.

De verdachte zit nog vast.